Hakuhodo-siveltimet

kirjoittanut 5.41.00 , , , ,

Satuin pistäytymään Hikarie tavaratalossa koulumatkallani. Kävelen jokainen koulupäivä kahdesti tavaratalon lävitse, mutta olen käynyt ostoksilla vain muutaman kerran. Tällä kertaa nostin katsettani lattiasta ja huomasin valtavan tiskin täynnä meikkisiveltimiä. En ole kertaakaan nähnyt yhtä montaa ja erilaista meikkisivellintä samaan aikaan: testerisiveltimet oli lajiteltu kolmeen pitkään jonoon, joissa jokaisessa oli kaksi riviä.



Päätin ostaa uuden häivytyssiveltumeni, sillä vanha Make Up Storen sivellin on kulunut ja sen muotoilu soveltuu paremmin luomivärin levittämiseen, ei häivyttämiseen. Päättetyäni mallin sain vielä valita haluanko siveltimeni mustana, normaalia pidempänä, valkoisena, hopeisena vai kultaisena. Päädyin käytännölliseen, normaalia pidempään mustaan siveltimeen, johon hopealla painettu merkki Hakuhodo. Sain kokea aitoa japanilaista asiakaspalvelua, kun yksi myyjä lähti hakemaan vaihtorahaa toisen pakatessa tuotettani. Sivellin oli lopulta pakattuna pieneen muovitaskuun, läpinäkyvään muovipussiin, oranssiin paperipussiin ja valkoiseen paperikassiin. Myyjä ojensi paperikassin molemmin käsin ja jäi toivottamaan kiitoksia kun jatkoin matkaani eteenpäin. (Ei ole tämmöistä Suomessa ei.)

Sivellin oli hiukan sika säkissä -ostos, mutta kun Japanissa ollaan, säkistä paljastuu usein Wagyu-lehmä.

Hakuhodo (lausutaan Hakuhoodoo) on japanilainen siveltimiä valmistava yritys, joka valmistaa vieläkin kaikki siveltimensä käsityönä. 95 % tuotannosta on meikkisiveltimiä, mutta yritys valmistaa myös perinteisiä kalligrafia- ja posliinimaalaus-siveltimiä. Kuukaudessa pystytään tuottamaan 500 000 sivellintä, mikä on mahdollista koska käsityöprosessit on pilkottu liukuhihnamaisesti osiin. Kaikki työntekijät ovat käsityöläismestareita ja he ovat erikoistuneet tiettyihin työvaiheisiin. Esimerkiksi vain osa työntekijöistä valitsee siveltimissä käytettävät karvat. Siveltimistä tekee erinomaisia karvojen korkea laatu: karvojen päätä ei leikata muotoon vaan valmiissa siveltimessä on ne karvan luontaiset latvat, jotka löytyvät myös eläimen turkista. Karvat myös valitaan huolella kunkin siveltimen käyttötarkoituksen mukaan. Hakuhodon tuotevalikoima on vaikuttava: heidän nettisivujensa valikoimasta löytyy esimerkiksi 34 erilaista kulmakarvasivellintä.

Koska Hakuhodo käyttää siveltimissään eläinten karvoja, siveltimet eivät sovellu vegaaneille. Tosin myös synteettisistä karvoista valmistettuja siveltimiä löytyy. Mielestäni käytetyt karvanlähteet, kuten vuohi, hevonen, orava ja kärpät (engl. weasel) ovat järkeviä lajivalintoja käytettäväksi siveltimissä, sillä mikään niistä ei ole uhanalainen.

Hakuhodon sivellin numero H3098. Karvat ovat vuohesta. Taustalla Hakuhodon paperikassi (joka oli todella suuri siveltimen kokoon nähden).
Onko siveltimen tuntuma sitten erilainen? On. En ole ikinä kohdannut yhtä pehmeää sivellintä. Vaikka käytetty karva on peräisin vuohesta, sivellin tuntuu iholla kuin kissanpennun tassulta (kynnet sisäänvedettyinä tietenkin). Tämä tekee häivyttämisestä ehkä hiukan haasteellisempaa, mutta toisaalta jälki siveltimellä on erittäin utuista. Verrattuna isojen brändien siveltimiin (esim Lancome), laatu ja pehmeys ovat parempia.

Entäpä sitten hinta? Maksoin edellisestä Make Up Storen häivytyssiveltimestä n. 20 euroa mutta sen on ollut melko tavallinen sivellin. Hakuhodon häivytys sivellin maksoi vain 1728 jeniä eli n. 14,20 euroa.
Tein hintavertailua ja tässä muutamien sivellinten hintoja:

  • Viuhkasivellin 2160 jeniä - 17,75 euroa
  • Meikkivoidesivellin 4320 jeniä - 35,50 euroa (Duroyn meikkivoidesivellin on hinnaltaan noin n. 30 euroa.)
  • Viimeistely/Puuterisivellin 7128 jeniä - 58,55 euroa
  • Peiteainesivellin 2376 jeniä 19,50 euroa
  • Rajaussivellin 1296 jeniä - 10,65 euroa
  • Luomivärisivellin 2106 - 17,75 euroa
Palasin kiittämään siveltimien hyvästä laadusta ja sain mukaani yrityksen tuotekatalogin. Jos siis joku tarvitsee uutta meikkisivellintä, tuon semmoisen mielelläni mukanani. Voin lämmöllä suositella siveltimiä niin hintansa, laatunsa kuin tuntumansa perusteella!

Haluat ehkä lukea myös nämä

0 kommenttia